e107 Styles

Fórumok

Kérdőjelek mindenfele

14 évvel ezelőtt
2010. Feb 13. Sat, 02:07
Sziasztok!

Elég késő van már, olvasni is alig birok, viszont minél hamarabb kész kéne lennem egy oldallal, viszont van egy kis problámám, ami miatt valószínűleg elég hülyének fogtok nézni...

Az ékezetes betűk helyén ilyen kis kérdőjelek jelennek meg, nem tudja megjeleníteni őket. Az e107-et az e107hungary.org-ról szedtem le és leszedtem hozzá valami nyelvi csomagot is, amit a Letöltések menüben találtam. Utána innen leszedtem a "grassy" névre hallgató témát, és feltettem, de sajnos ez a hiba jelent meg.

Egy másik dolog: a grassy témában csak egy terület van( terület 1, jobb oldalon), ahova pakolhatok dolgokat(chatbox, naptár stb...). Tudnék valahogy kettőt csinálni belőle? Mondjuk egyet a bal oldalra is?

Előre is köszönöm a segítséget!

Tisztelettel,
Nagy Róbert
14 évvel ezelőtt
Ha telepítesz egy rendszert, illik elolvasni, hogyan kell. A telepítő csomagban benne vannak a nyelvi file-k. Külön nem kell azt feltenni. A theme, amit letöltöttél, lehet nem olyan kódolású. Semmit nem lehet tudni az oldaladról. Legalább egy linket adhatnál, ahol meg lehet nézni. Csak a theme-hez tartozó nyelvi részek kérdőjelesek, vagy az egész, mert akkor a telepítés rossz. Így nehéz segíteni.
14 évvel ezelőtt
2010. Feb 13. Sat, 10:21
www.narosworld.hu/08-14c/

UTF-8 kódolású.

Ez alapján csináltam:
Kézikönyv
Azt írták, hogy valamilyen UTF HAX-ot szedjek le, azt hittem, hogy az az e107hungary.org-on található nyelvi csomagot jelenti.

A témát innen töltöttem le.
14 évvel ezelőtt
Nincs semmi probléma, a theme ISO kódolású, át kell konvertálni UTF-be. Ezt megteheted a PsPad programmal (ingyenes) vagy a főóldalon zsigi aláírásában van egy általa készített program, azzal is megteheted.
14 évvel ezelőtt
Köszönöm szépen, a nap folyamán meg is csinálom, és visszajelzek.

Már csak két kérdésem van:
Amikor a grassy téma van beállítva az oldal két szélén marad egy-egy szürke sáv, gondolom azért, mert nagy a felbontásom, és a szélességi értékek pixelben vannak megadva és nem százalékban. Megpróbáltam átírogatni, de sajnos nem értem el hatásos eredményt, mert kisebb felbontáson szét esik az oldal. 90%-ra tettem az egész szélességét, és a main content és 73%-ra annál nagyobbnál már szétesik. Most másik számítógépen néztem(kisebb a felbontás) és 73%-kal is szétesik. Ha lejjebb veszem, akkor a sidebar és a main content között túl nagy szürke sáv marad, ha nagyobb felbontáson nézem, ami pedig csúnya. Meg tudnád adni az értékeket, vagy a beállításokat, hogy minden felbontásban teljes képernyős, vagy majdnem teljes képernyős legyen a téma?

A másik pedig, hogy lehetséges a két oszlopos elrendezésből 3-mat csinálni? Vagy legalább azt megoldani, hogy mindenféle dolgokat (pl. chatbox, naptár stb...) ne csak a jobb oldali sidebarra tudjak tenni, hanem középre, a main contentbe, a hírek fölé? Oda nem tudok jelenleg semmit tenni, mert csak egy terület van a "Terület 1", ami jobb oldalon van.

Köszönöm!
14 évvel ezelőtt
Mindent meg lehet csinálni.
Ha átalakítod százalékosra, akkor az egész theme-t át kell nézned és átalakítani a style.css file-t, hogy az összes fix értéket áttenni százalékra.
Menüterületet is tudsz betenni, ehhez megint szerkeszteni kell. Ezek a feladatok rád várnak.
Moderátorok: fizi